Dvorska dama

Lepotica u potrazi
za bogatim mužem dobija odgovor od generalnog direktora finansijske korporacije J. P. Morgan

Na internet sajtu Krejgova lista korisnica pod nazivom Lepotica je okačila svoj oglas:

urbana devojka.jpeg

Ok, umorna sam od okolišanja. Ja sam lepa (spektakularno lepa) dvadesetpetogodišnja devojka. Elokventna i otmena. Nisam iz Njujorka. U potrazi sam za mužem koji zarađuje najmanje pola miliona dolara godišnje. Znam kako to zvuči, ali imajte u vidu da milion dolara godišnje zarađuje srednja klasa u Njujorku, tako da ne mislim da preterujem uopšte.  

Ima li muškaraca koji obrću 500.000 dolara godišnje ili više na ovom forumu? Ili njihovih supruga? Možete li mi dati neki savet? Izlazila sam sa biznismenom koji je zarađivao u proseku oko 100.000-150.000 dolara godišnje i to je bio moj plafon. No, neće me na zapadnu stranu Sentral Parka odvesti 150.000 dolara. Poznajem ženu sa joge koja se udala za investitora i živi na Trejbeci, naselju unutar Donjeg Menhetna, a nije ni približno lepa kao ja, niti je kakav veliki genije. Elem, šta je to što ona radi kako treba? Kako da dosegnem njen nivo?

Preciziraću svoja pitanja:

  • Gde vi bogati samci izlazite? Navedite mi tačno barove, restorane, teretane, itd.
  • Šta očekujete od partnera? Momci, budite iskreni, nećete povrediti moja osećanja.
  • Da li treba da pucam na određenu ciljnu grupu što se tiče godina? (Ja imam 25).
  • Zašto su neke žene koje žive rasipnim životnim stilom na Gornjoj Istočnoj strani tako prosečne? Videla sam i suviše takvih „drvenih Marija“, dosadnih žena koje nemaju šta da ponude, a udate su za neverovatno imućne muškarce. Takođe, videla sam i odbačene, užasno zgodne devojke u barovima za samce u Ist Vilidžu, hipsterskom naselju. O čemu se tu zapravo radi?
  • Koje je tačno zanimanje dobrostojećeg muškarca? Svi kažu – advokati, investitori, doktori. Ali koliko oni stvarno zarađuju? I gde provode slobodno vreme? Gde izlaze novčano situirani muškarci?
  • Kako razlikujete buduću suprugu od devojke za prolaznu vezu? Ja tražim SAMO BRAK.

Molim vas, poštedite me uvreda – ja sam iskreno izložila sebe i svoje potrebe. Većina lepih žena je površna, ja sam makar iskrena po tom pitanju. Svakako ne bih tražila ovakvog muškarca da nisam u stanju da mu pariram – u izgledu, kulturi, prefinjenosti, kao i u mogućnosti da pružim miran dom i toplo srce.

Odgovor koji je dobila:

Pročitao sam oglas s velikim interesovanjem i pažljivo sam razmotrio tvoje nedoumice. Nudim sledeću analizu tvog nezavidnog položaja. Pre svega, ne trošim tvoje vreme uzalud jer pripadam grupi odgovarajućih muškaraca prema dotičnom računu; što znači da konstantno zarađujem više od 500.000 dolara godišnje. Evo kako ja sve to vidim.

Tvoja ponuda, iz perspektive muškarca kao što sam ja, predstavlja prosečan, jednostavan i loš poslovan dogovor. Evo i zašto. U preseku, to što predlažeš jeste prosta razmena: ti na sto iznosiš svoj izgled, a ja novac. Lepo, jednostavno. Ali postoji caka – tvoj izgled će vremenom uvenuti, dok će priliv mog novca biti konstantan… Zapravo, velike su šanse da će moja primanja biti sve veća, nasuprot apsolutno pouzdanoj činjenici da ti nećeš biti lepša nego što sad jesi.

 ceo-kako se udati za bogatog muškarca.jpg

Elem, izraženo ekonomskim terminima, ti predstavljaš potrošnu robu, a ja trajno dobro. I ne samo da predstavljaš potrošnu robu, već će tvoja cena drastično brzo opadati! Da pojasnim - ti sad imaš 25 godina i ostaćeš prilično atraktivna još jedno 5 godina, ali svake sledeće godine sve manje. Nakon toga, odumiranje lepote će biti sasvim očigledno. Do 35-te nećeš biti ni za šta!

Dakle, rečeno žargonom sa Volstrita, ti si odgovarajuća za robnu razmenu, ali ne i za kupovinu i posedovanje. Shodno tome, ni za brak. Ne bi bio dobar poslovni potez „kupiti te“ (što je ono što ti tražiš) i ja bih te radije uzeo u najam. U slučaju da misliš da sam okrutan, reći ću i sledeće. Ukoliko moj novac počne da se osipa, ti ćeš otići, kao što će u onom trenutku kad tvoja lepota nestane, i meni biti potreban izlaz. Jednostavno je tako. Prema tome, jedino što ima smisla jeste zabavljanje, ne i brak.

Još bih da dodam da sam na početku svoje karijere naučen na principe uspešnog tržišta. U skladu sa tim, pitam se zašto devojka koja je „elokventna, otmena i spektakularno lepa“, devojka poput tebe, nije u stanju da nađe svog taticu. Nalazim da je teško poverovati da, ukoliko si veličanstvena kao što tvrdiš da jesi, pola miliona dolara do sad nije pronašlo tebe.

Na kraju krajeva, uvek možeš da nađeš načina da sama napraviš svoj novac i mi onda ne bismo ni vodili ovaj komplikovan razgovor.

Nakon svega što je rečeno, moram da dodam da ideš u pravom smeru. Klasična prevara, nafiluj i prodaj po što većoj ceni. Nadam se da sam pomogao, a ukoliko si zainteresovana za bilo kakav oblik robne razmene, budi slobodna da mi se javiš.

 U potpisu,
J. P. Morgan CEO

P.S.

Nije razjašnjeno da li je odgovor na oglas podvala ili ne, budući da firma J. P. Morgan poriče bilo kakvu vezu sa dotičnim komentarom. Bilo kako bilo, ovo zlata vredi!

Izvor: Truthseekerdaily.com

Prevod: Irena Đukić

 

Posted in Inspiracija & Motivacija  

Želiš da izbegneš zamke u koje si do sada upadala i da nađeš nekoga ko ti potpuno odgovara? Pridruži nam se na sledećoj radionici!Komentari

Pročitaj i ovo

Neva Rajković

Copyright 2010-2017  - All rights reserved