Dvorska dama

romanticne svece

Svima nam se dešavalo da je na početku naša veza ispunjena romantikom, pa se vrlo lako „navučemo“ na nju, kao dete na slatkiše. Jednostavno nam prijaju i gode sve te male sitnice kojima nas neko iznenađuje, svi mali poklončići i izlivi ljubavi. Posle određenog vremena okrenemo se iza sebe i imamo šta i da vidimo: romantika je nestala, a zamenila ju je kolotečina. To se dešava delom zbog užurbanog života, delom zbog obaveza, izgovora ima milion, samo romantike nema ni u jednom ćošku. Ne znamo gde se sakrila.

Ako ste u bračnim vodama ili u ozbiljnoj vezi, verovatno znate o čemu govorimo. Verujete da nema rešenja? Naravno da ga ima. I za ozbiljnu vezu je lako da se popne u voz zvani “romantika“.

Setite se onih trenutaka kada ste bili na početku veze i ludo zaljubljeni. Oživite te trenutke. Toliko su divni ti osećaji da vredi potruditi se da ih ponovo oživimo, zar ne? Delite komplimente, ne one uobičajene, ne ni preterano patetične, nego govorite direktno iz srca. Odajte priznanje partneru za njegov trud. Napišite pesmu, priču, poruku koja se tiče samo vas dvoje. Postavite sto za dvoje i zapalite sveće, prisetite se uspomena, smejte se, zavedite ga opet, izađite da pravite anđele u snegu. Mogućnosti su beskonačne.

Verujete da je nemoguće sve ovo postići jer imate decu pa ne možete? Organizujte se nekako. Za vas dvoje uvek morate imati vremena, bez obzira na decu i obaveze. Zašto? Zato što pre svega postojite vas dvoje kao par i kao temelj porodice. Ako je taj temelj čvrst, ako je odnos usklađen, pun ljubavi i pažnje, i deca će biti srećna i ispunjena. Da li im treba bolji primer na koga će se ugledati kada odrastu, nego mama i tata u najvećoj ljubavi?

Vredi pokušati. Osim ako vam žaljenje za nedostatakom romantike više prija.

Posted in Inspiracija & Motivacija  

Želiš da izbegneš zamke u koje si do sada upadala i da nađeš nekoga ko ti potpuno odgovara? Pridruži nam se na sledećoj radionici!Komentari

Pročitaj i ovo

Neva Rajković

Copyright 2010-2017  - All rights reserved