Dvorska dama, 11. januar 2012.

Primer iz života: Kako da sami sebi upropastite vezu

raskid veze

Ona potiče iz “dobre kuće” gde su mišljenja o muškarcu vrlo jasno definisana: neophodno je da je završio barem fakultet i to najbolje mašinski ili elektrotehnički, jer inženjeri su “inteligentne i zdrave ličnosti”. Lekari su bili manje popularni, jer “menjaju žene kao čarape”, a ni pravnici se nisu baš naročito kotirali jer “svako može da završi prava” (uprkos činjenici da je njen deda bio sudija, ali “to su pravnici starog kova”). Akademske titule i opšte obrazovanje su bili vrlo značajni i visoko cenjeni.

Onda se pojavio On. Mlad, zgodan, iz dobre kuće, lud za njom i doktorant medicinskih nauka. Ona svakako nije bila ravnodušna, ali ga je držala na distanci, jer je on ipak bio lekar. Bila je ubeđena da nije jedina žena u njegovom sentimentalnom životu. Akademska titula je bila sasvim u redu, ali javila su se mnoga pitanja. Zbog čega je baš nju izabrao? Da li hoće da je iskoristi na neki način? Njene veze ili poznanstva njene porodice? Jeste da je zgodna, pametna, šarmantna i obrazovana. Ali, da li je ona dovoljno dobra za njega, tako zgodnog, načitanog i perspektivnog?

Tako se on jednog dana pojavio nenajavljen na njenim vratima, pri povratku sa jednog kongresa u Grčkoj i iznenadio je poklonom: najvećom bocom Chanel parfema koji se mogao naći u free shop-u na aerodromu u Atini i kolekcijom unikatnih srebrnih narukvica. Dok je On očekivao da Ona bude makar prijatno iznenađena, ako ne i srećna, Ona je primila poklone uz sledeći komentar: “Ah, sigurno se nisu dopale tvojoj drugoj devojci?”

Posle nekoliko sličnih situacija zauvek ga je (nesvesno, ali uspešno) prognala iz svog života. Pored svih divnih “poklona” koje je u svojoj familiji dobila u vidu klišea, uslovljavanja i ubeđenja, sebi je priuštila još jedan: “Eto vidiš, tako idealan muškarac ti zaista nije suđen.” Time je potvrdila svoju “istinu” o sebi.

Kako da sprečiš da ti se ovako nešto dogodi? Nastavi da čitaš!

Posted in Inspiracija & Motivacija  

Želiš da izbegneš zamke u koje si do sada upadala i da nađeš nekoga ko ti potpuno odgovara?

Pridruži nam se na sledećoj radionici! .Komentari

Pročitaj i ovo

Neva Rajković

Copyright 2010-2017  - All rights reserved