Neva Rajković

Couple kissing in bed 1200.jpg

Designed by Freepik

Postoji mnoštvo predrasuda o muškarcima, ali jedna od najtvrdokornijih je možda baš ta da muškarci stalno, tj. svakih sedam sekundi misle na seks. Da li su muškarci zaista testosteronske bombe kojima je samo jedna stvar na umu?

Belgijski seksolog Vim Slabink (Wim Slabbinck) je odlučio da raskrinka mitove o muškoj seksualnosti i ovo je jedna od tema u njegovoj knjizi "Zašto muškarci ne kupuju knjige o seksu". Iz nje možemo da saznamo koliko muškarci zaista misle na seks.

Prema Slabinku, verovanje da muškarci toliko često misle na seks je čista glupost. Ako bi im svakih svakih sedam sekundi seks bio na umu, ništa drugo ne bi mogli da rade. To je dezinformacija koju je nekada neki časopis objavio, onda drugi preuzeo i tako je nastala još jedna predrasuda. Ako biste muškarce pitali koliko često misle na seks, oni bi davali socialno poželjne odgovore i tako je to postalo “istina”. 

Jedno američko istraživanje je pokazalo da muškarci misle na seks u proseku jednom u 44 minuta. Ovde mora da se doda fusnota da su ispitanici koji su bili uključeni u ovo istraživanje bili student, a oni još uvek imaju mnogo više vremena za razmišljane na ovu temu. Većina muškaraca u svakodnevnom životu mnogo ređe pomišlja na seks nego 33 puta dnevno..

Ista studija je otkrila žene u proseku jednom u 77 minuta, iliti skoro 19 puta misle na ovu aktivnost, mada je i ovo u praksi znatno ređe. Što iz razloga što su u ovom istraživanju učestvovale takođe izmešu 18 i 25 godina studentkinje, što zbog toga što je prosek ipak samo prosek. 

Sve u svemu, ispostavilo se da češće mislimo na seks nego na jelo. Muškarci misle na jelo u proseku svakih 38, a žene svakih 62 minuta.

Zbog čega postoji ova razlika u frekvenciji pojavljivanja misli na ovu temu izmešu muškaraca i žena? Zbog razlike u fiziologije ili…? "Dečaci vrlo brzo nauče da mogu, ili čak moraju, da ispune svoje seksualne želje. Gledaju pikantne časopise, i vide da je porno usmeren ka njima. Nije ni čudo što imaju veću želju za seksom", kaže Slabink.

Osim toga, Slabink naglašava da muškarci i žene imaju različite okidače koji ih podstiču da razmišljaju o seksu. "Kod tri četvrtine muškaraca se ta želja spontano javlja, objašnjava Slabink. “Kod žena se to dešava obrnuto: Žene imaju “responzivnu žudnju” i kod njih se seksualna želja javlja kao posledica fizičkog kontakta i uzbuđenja”.

Eto. Raskrinkana je još jedna predrasuda. O ostalima ćemo na sledećoj radionici.

Posted in Inspiracija & Motivacija  

Želiš da izbegneš zamke u koje si do sada upadala i da nađeš nekoga ko ti potpuno odgovara? Pridruži nam se na sledećoj radionici!Komentari

Pročitaj i ovo

Neva Rajković

Copyright 2010-2017  - All rights reserved