Dvorska dama

Kao suptilni podsetnik za sve devojke (a i njihove momke!), ovde se nalazi pismo jednog oca, namenjeno njegovoj „devojčici“ (a tiče se njenog budućeg muža).

tatina devojčica

 

Dragi slatkišu,

Nedavno smo tvoja majka i ja pretraživali Google, u nastojanju da pronađemo odgovor na jedno pitanje. Nakon što smo ukucali prvih par reči našeg pitanja, Google je sam ponudio listu pitanja, za koja se najčešće traže odgovori na internetu. Prvo pitanje na listi je bilo „Kako da on uvek bude zainteresovan za vas?“.

To me je trgnulo. Pregledao sam nekoliko besmislenih tekstova o tome kako da budete seksi i zavodljivi, kada je pravo vreme da mu donesete pivo ili sendvič, kao i na koje načine da učinite da se oseća pametnim i superiornim. I to me je razljutilo.

Mala moja, nikada nije i nikada neće biti tvoj posao “da ga održavaš zainteresovanim”. Malena, tvoj jedini zadatak je da duboko u sebi (u svojoj duši, koja nije uzdrmana odbacivanjem, gubicima ili egocentrizmom) znaš da si vredna toga da neko bude zainteresovan za tebe. (Ako si i sama svesna da su drugi vredni interesa, onda je tvoja životna bitka već dobijena. Ali to je tema za neko drugo pismo).

Ako razmišljaš na ovaj način i veruješ u to, bićeš atraktivna na najbolji mogući način: privućićeš momka koji je sa jedne strane sposoban da se za nekoga zainteresuje, a sa druge je spreman da provede svoj život interesujući se upravo za tebe.

Mala moja, hoću da ti kažem nešto o momku koji već zna da si ti interesantna i nema potrebe da radiš bilo šta kako bi ga takvim i održavala:  

Nije mi važno da li on drži laktove na stolu dok večera, sve dok te posmatra kako ti se nos pomera dok se smeješ. I da jednostavno ne može da prestane da te gleda.

Ne smeta mi ako ne može da igra golf sa mnom, sve dok može da se igra sa decom koju si mu podarila i da slavi jer deca i u pozitivnom i u negativnom smislu liče na tebe.

Nije mi važno da li mu je novčanik pun, sve dok mu je srce puno jer je pored tebe i ta ljubav ga uvek vodi tebi.

Nije važno ni da li je jak,dokle god ti daje dovoljno prostora da pokazuješ snagu koju nosiš u svom srcu.

Najmanje mi je važno za koga će glasati, sve dok se ujutru budi i čini da vaš dom bude časno mesto, a pre svega te zaista poštuje.

Nije bitna ni boja njegove kože, sve dok platno tvog života boji četkom strpljenja, požrtvovanja, ranjivosti i nežnosti. 

Nije važno ni da li je odgajan u svetlu ove ili one religije, ili nije religiozan uopšte, sve dok je odgajan da vrednuje ono što je sveto, kao i da su mu sveti svi momenti života, a posebno života provedenog sa tobom.

Na kraju, malena, ako naiđeš na ovakvog čoveka, i dogodi se da on i ja nemamo baš ništa zajedničko, moraš imati na umu da ćemo uvek imati jednu zajedničku stvar koja nam je najznačajnija: Tebe. Jer, na kraju, mala moja, jedina stvar koju bi trebalo da uradiš “da bi on i dalje bio zainteresovan za tebe”, jeste da budeš ono što jesi.

Tvoj zauvek zainteresovan muškarac,

Tata

P.S. Ovaj post je u originalu objavljen na DrKellyFlanagan.com

 

Posted in Inspiracija & Motivacija  

Želiš da izbegneš zamke u koje si do sada upadala i da nađeš nekoga ko ti potpuno odgovara? Pridruži nam se na sledećoj radionici!Komentari

Pročitaj i ovo

Neva Rajković

Copyright 2010-2017  - All rights reserved