Dvorska dama

seksi donji ves

Rezultati jednog istraživanja na Univezitetu Gent (Belgija) su pokazali da je seksi donji veš popularniji kod singl žena.

Velika većina ispitanica je izjavila da nalazi da je donji veš veoma važan. Oko tri četvrtine ispitanica troši godišnje izmedju 50 i 250 evra na ove delove garderobe.

Za potebe ovog istraživanja koje je vodila Džuli Dims (Julie Daems) ispitano je 526 žena izmedju 13 i 78 godina starosti.

Samopouzdanje

Najvažniji razlog zbog koga žene kupuju privlačan donji veš je da bi povećale samopouzdanje. Zatim slede osećanje moći i poteba za zavođenjem. Potreba za udobnošću i zadovoljstvo sopstvenim telom su manje važni faktori.

Starije žene kupuju atraktivan donji veš kako bi povećale svoje samopouzdanje. Mlađe žene koriste minijatuni donji veš da bi se osećale zavodnički i seksi. Udate i razvedene žene se pre svega odlučuju za udobnost.

Što se boja tiče: Mlađe žene (do 30 godina) nalaze da je roze boja vrlo seksi. Supotno njima, starije žene misle da ova boje nema nikakve veze sa zavodljivošću i odlučuju se za crnu ili crvenu. Istraživanje pokazuje da ove boje imaju najveći efekat.

Brushalter i minijaturni donji veš su prvi na listi važnosti sa stanovišta “signalizacije” u evolucionoj psihologiji; njima ispitanice pridaju najveću važnost.

Činjenica da žene kupuju privlačan donji veš može da se protumači kao pokušaj žena da se privuče potencijalni patner i tako produži vrsta.

Posted in Inspiracija & Motivacija  

Želiš da izbegneš zamke u koje si do sada upadala i da nađeš nekoga ko ti potpuno odgovara? Pridruži nam se na sledećoj radionici!Komentari

Pročitaj i ovo

Neva Rajković

Copyright 2010-2017  - All rights reserved